Virtual Assistant inhuren? Ontdek de 6 voordelen

Assistant inhuren? Wat is een Virtual Assistant?
Marinka Geijsen-Heijnis

Marinka Geijsen-Heijnis

Jouw bedrijf bloeit, en je vraagt je af hoe je ooit genoeg tijd zult vinden om alles af te handelen. Het is geen geheim dat menselijke motivatie veel ondernemers drijft. Hoe blijft je geïnspireerd? Wil je je concentreren op wat jouw het meeste energie geeft? Lees dit artikel en ontdek de voordelen om met een Virtual Assistant samen te werken. 

1. Waarom samenwerken met een Virtueel Assistant?

Als mens zijn we allemaal gemotiveerd. Je denkt misschien dat je sneller en efficiënter kunt werken dan iemand anders. Maar het tegendeel is waar. De meest succesvolle ondernemers zijn in staat in te zien dat ze niet overal expert in zijn. Zij zijn in staat om hulp te vragen op hun zwakke punten. Bovendien zijn ze in staat om taken uit te besteden aan anderen. Door te werken met een ervaren Virtual Assistant kun je veel taken online uitvoeren met weinig instructie. Zij weet hoe het is om ondernemer te zijn omdat ze dat zelf ook is of is geweest.

2. Wat is Virtueel Assistant?

Een Virtual Assistant (VA) is een persoon die voor jouw verschillende taken op afstand beheert. Je zult meestal een VA inhuren om te zorgen voor dingen als het beantwoorden en opvolgen van e-mails, het organiseren van events, het plannen van (verkoop)afspraken, het schrijven van content voor je website, het opzetten van marketingcampagnes en nog veel meer. 

Het is een geweldige manier om je tijd vrij te maken en je te concentreren op wat voor jou het belangrijkst is. Er zijn veel varianten van virtuele assistenten. Je kunt bijvoorbeeld iemand inhuren die gespecialiseerd is in marketing of social media management, of iemand vinden die een beetje van alles kan doen. Een goede VA moet detailgericht zijn, veel aandacht voor details hebben en vloeiend omgaan met verschillende computerbesturingssystemen.

3. Hoe vind je een Virtual Assistant?

Er zijn verschillende manieren om een Virtual Assistant te vinden. Je kunt een opdracht plaatsen via verschillende platforms. Denk hierbij aan bemiddelingsplatforms voor freelancers, werving & selectiebureaus of je gaat zelf actief op zoek. Wist je dat je tegenwoordig via LinkedIN via de optie services eenvoudig een freelancer met een bepaald specialisme kunt vinden? Ik leg je graag uit hoe dat werkt 

  • Neem contact op met Saldoo.nl als je virtueel ondersteuning nodig hebt.
  • Of zoek op LinkedIN – Via het zoekvenster zoek je bijvoorbeeld op [Virtual Assistant]. 
  • Klik vervolgens op [Services].
  • Selecteer een [Service categorie] zoals [Virtual Assistance].

Vervolgens kun je jouw selectie verfijnen door te zoeken naar een VA op locatie. Je kunt ondermeer zoeken naar een VA in Nederland maar ook op een provincie. 

4. Heeft een Virtueel Assistent haar eigen devices?

Een Virtual Assistant werkt doorgaans remote zelfstandig vanuit haar eigen thuiskantoor of flexibele werklocatie. Zij beschikt over een eigen laptop en telefoon. Het inrichten van een werkplek op jouw bedrijfslocatie is daarmee compleet overbodig. Zij voert jouw opdracht(en) online voor jou uit. Hierdoor hoeft zij niet te reizen naar jouw kantoor en zijn reiskosten niet van toepassing. Wil je elkaar toch in levende lijf ontmoeten? Spreek dan bijvoorbeeld af in een restaurant of huur een vergaderruimte. Maak in dat geval duidelijke afspraken over eventuele vergoedingen. 

5. Moet ik investeren in de scholing van een Virtual Assistant

Je hoeft doorgaans niet te betalen voor opleidingen, want een Virtual Assistant investeert in haar eigen opleiding. Ze kan vakbladen lezen, nieuwsartikelen doorbladeren, cursussen volgen en/of opleidingen volgen. Wil je dat een VA expliciet een gespecialiseerde cursus volgt in een programma dat u gebruikt? Maak hier dan met elkaar duidelijke afspraken over.

6. Hoe werk ik met een Virtual Assistant samen?

Je kunt een Virtual Assistant een loondienstverband aanbieden of als freelancer inhuren. Wat het beste is hangt af van jouw strategie en visie die jij hebt als ondernemer. Het voordeel om met een zelfstandig VA samen te werken is dat je geen verplichte werkgeverslasten betaald zoals de verplichte werknemersverzekeringen, reiskostenvergoeding en vakantiegeld. Een Virtual Assistant werkt doorgaans als zelfstandige voor meerdere opdrachtgever waarbij een gezagsverhouding is uitgesloten via een Overeenkomst van Opdracht. 

Op de website van de Belastingdienst kun je nagaan wanneer er wel sprake is van een loondienstverband. 

Wil jij ook samenwerken met een Virtueel Assistent? Neem dan contact op met Saldoo Business Support. 

 

Share:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn