Een professionele website maken met WordPress: Een stap-voor-stap gids

WordPress website voor IT-dienstverleners en softwarebedrijven.
Marinka Geijsen-Heijnis
Marinka Geijsen-Heijnis

Inhoudsopgave

Ik zie zoveel mensen die willen starten met het maken van een professionele website met WordPress, maar niet precies weten wat ze moeten doen. Als je ook benieuwd bent hoe je een professionele website met WordPress kunt maken, ben je hier aan het juiste adres. In deze blogpost zal ik je stap-voor-stap door het proces leiden!

Inleiding tot het maken van een professionele

website met WordPress

Als je een professionele website wilt maken met het open source platform WordPress, is het belangrijk om te begrijpen wat er allemaal bij komt kijken. Je kunt kiezen uit duizenden verschillende thema’s, plugins, pagebuilders en andere tools om je website te maken zoals jij het wilt. Door deze flexibiliteit kun je een website maken die er precies zo uitziet zoals jij het wilt.

Voordelen van het maken van een professionele 
website met WordPress

Er zijn veel voordelen aan het maken van een professionele website met WordPress. Allereerst is het een gebruiksvriendelijk platform dat je kunt gebruiken zonder veel technische kennis of vaardigheden.

1. Er zijn zowel gratis al betaalde thema’s en plugins beschikbaar.
2. De investeringskosten zijn relatief gering.
3. Je zit niet vast aan hoge vaste maandelijkse abonnementskosten van websitesoftware.
4. WordPress heeft een zeer actieve community van gebruikers die bereid zijn om te helpen met problemen.
5. Je kunt gemakkelijk online tutorials vinden die je helpen bij het maken van je website.

Je WordPress website instellen

Nu je weet wat er allemaal bij het maken van een professionele website met WordPress komt kijken, is het tijd om aan de slag te gaan met het instellen van je website.

De eerste stap is het kiezen van een domeinnaam en een webhostingprovider. Je domeinnaam is de URL van je website zoals www.saldoo.nl, dus je moet er een kiezen die goed bij je bedrijf past. Je webhostingprovider is de service die je website host, dus het is belangrijk dat je een betrouwbare provider kiest. Zo kun je op de website https://hostingvergelijker.nl vele leveranciers vergelijken en reviews bekijken. 

Bij het evalueren van een WordPress hostingpartij is het essentieel om rekening te houden met wat jouw specifieke eisen zijn. Echter, het primaire doel van het selecteren van WordPress hosting is ervoor te zorgen dat jouw website slaagt. Als zodanig, rekening houden met factoren zoals snelheid, uptime, veiligheid, bandbreedte, opslagruimte, dataverkeer, klantenservice, SEO, en eventuele extra functies zoals back-ups, SSL-certificaten, en automatische updates. Bovendien, vergeet niet om de prijzen van de verschillende WordPress hostingpartijen te vergelijken.

WordPress installeren en je website opzetten

Nadat je je domeinnaam en webhostingprovider hebt gekozen, is het tijd om WordPress te installeren en je website opzetten. Het is een eenvoudig proces waarbij je gewoon de stappen in de installatiewizard volgt. Het duurt slechts een paar minuten om WordPress te installeren. Zodra je klaar bent, kun je WordPress gebruiken om je website te bouwen. Je kunt kiezen uit duizenden verschillende thema’s, plugins en andere tools om je website te maken zoals jij het wilt.

Een thema kiezen voor je website

Nadat je WordPress hebt geïnstalleerd, is het tijd om een thema te kiezen voor je website. Er zijn veel verschillende thema’s beschikbaar, dus je moet er één kiezen die bij jouw bedrijf past. Het is belangrijk dat je een thema kiest dat niet alleen goed werkt via je desktop maar ook op mobiele apparaten. Veel thema’s zijn ook geoptimaliseerd voor zoekmachines, dus als je goed wilt scoren in de zoekresultaten, adviseren we je een thema te kiezen dat SEO-vriendelijk is. Of bouw zelf eenvoudig een thema met de Elementor pro plugin (de gratis versie is heeft beperkt functies). Elementor biedt standaard vele kits (lay-outs) aan welke je naar eigen inzicht kunt aanpassen. Ook kun je andere kits via Envato of Themeforest importeren.

Content maken voor je website

Nu je website is ingesteld en aangepast, is het tijd om content te maken voor je website. Je website heeft content nodig om bezoekers te trekken en conversies te genereren. Er zijn veel verschillende soorten content die je kunt maken. Je kunt bijvoorbeeld blogposts schrijven, video’s maken, infographics ontwerpen en nog veel meer. Zorg ervoor dat je content van hoge kwaliteit is en dat het relevant is voor je doelgroep.

Je WordPress website aanpassen

Nadat je een thema of kit via bijvoorbeeld Elementor hebt gekozen, is het tijd om je WordPress-site aan te passen. Je kunt je website aanpassen door widgets toe te voegen, je thema te personaliseren en je content te beheren.

Je kunt ook je website aanpassen door nieuwe plugins te installeren. Er zijn veel verschillende plugins beschikbaar, waarmee je bijvoorbeeld je website kunt beveiligen, je SEO kunt verbeteren of contactformulieren kunt installeren. Het is belangrijk om de juiste plugins te kiezen. Kies alleen plugins die essentieel zijn voor je website en die door betrouwbare ontwikkelaars zijn gemaakt. Zo voorkom je dat je website wordt aangetast door malware of andere beveiligingsproblemen.

Best practices voor website optimalisatie

Nadat je content hebt gemaakt, is het tijd om je website te optimaliseren. Het optimaliseren van jouw website voor zoekmachines (SEO) en snelheid is essentieel voor het verkrijgen van organisch verkeer en conversies.

Er zijn verschillende manieren die je kunt inzetten op jouw website te optimaliseren. Deze omvatten het gebruik van de juiste zoekwoorden, het optimaliseren van afbeeldingen (alt-tages) en het gebruik van caching plugins. Het is ook belangrijk om ervoor te zorgen dat uw website mobielvriendelijk en veilig is.

Je website monitoren en problemen oplossen

Nu je website is geoptimaliseerd, is het tijd om je website te monitoren en problemen op te lossen. Controleer je website daarom regelmatig op WordPress updates! Naast het updaten van WordPress dien je te controleren of je thema en plugins compatible zijn met de nieuwe versie. Zo ben je er zeker van dat alles werkt zoals het hoort. Beveilig je website via een virusscanner (plugin) ook tegen malware en andere beveiligingsproblemen.

Conclusie

Als je een professionele website wilt maken met WordPress, ben je hier aan het juiste adres. In deze blogpost heb ik je stap-voor-stap door het proces geleid van het instellen van je WordPress-site, het kiezen van een domeinnaam en een webhostingprovider, het installeren van WordPress, het kiezen van een thema, het aanpassen van je website, het installeren van plugins, het maken van content, het optimaliseren van je website, het monitoren van je website en het oplossen van problemen.

Ik hoop dat deze blogpost je heeft geholpen bij het maken van een professionele website met WordPress. Als jij hulp nodig hebt bij het maken van je website of het plaatsen van content neem dan contact op!

Facebook
Twitter
LinkedIn

Lees meer blogs

Waarom samenwerken met een Virtueel Assistent?
blog

Virtual Assistant inhuren? Ontdek de 6 voordelen​

Jouw bedrijf bloeit, en je vraagt je af hoe je ooit genoeg tijd zult vinden om alles af te handelen. Door te werken met een ervaren Virtual Assistant kun je veel taken online uitvoeren met weinig instructie. Zij weet hoe het is om ondernemer te zijn omdat ze dat zelf ook is of is geweest.

Lees verder »
Wat is GPT-3, ChatGPT, OpenAI en NLPCloud?
blog

Onboarden van SAAS producten

Het is hoog tijd voor een verandering in de manier waarop Kunstmatige Intelligentie wordt gebruikt om inhoud te produceren! GPT-3 is dan ook de meest recente taaltechnologie die mensen kan helpen om op een snelle en moeiteloze manier duidelijke inhoud c.q. content te maken. Dit artikel geeft je een fundamenteel inzicht in de wereld van GPT3, ChatGPT en OpenAI.

Lees verder »